SÄRKISELKÄ CAMPING

Särkiselän leirintäalue on perustettu retkeilyn ja kotimaan matkailun kultaisina vuosina v. 1978. Nyt osin koronan myötä lähi- ja luontomatkailu elää uutta kukoistustaan.

Outokummun Matkailijayhdistys ry oli alueen ensimmäinen hoitaja ja tarttui taas toimeen. Aluetta kehitetään yhdessä kaupungin, paikallisten yritysten ja yhdistysten kanssa.

Aluetta on kunnostettu ja siivottu talkoilla, mökkejä sisustettu ja huoltorakennuksia korjataan. Huikeat järvimaisemat ja hienohiekkaiset uimarannat ovat ennallaan.

Matkailijat otetaan vastaan Kaunisniemen kahvilassa, joka toimi aikanaan kaivosmiesten hiihtomajana. Kahvilalle pyöräiltiin kesällä ja hiihdettiin talvella, saatiin kaivoksen pölyt pois keuhkoista.

Lisätietoja yhdistyksesta: www.outomatka.fi
Vanha kaivos toimii matkailukohteena: www.vanhakaivos.com

KESÄN 2020 TALKOOT

Talkoilla on uutta ideoitu ja vanhaa kunnostettu. Sisustuksessa teemana on retro ja kivoja tavaroita on hankittu ja saatu lahjaksi.

Remonttitarvikkeet paikallisesta Remontti-Timpasta, on palvelu kohdallaan. Paikallinen urheiluseura kävi maalaamassa huoltorakennnuksia.

Mukana kunnostamisessa on alan ammattilaisia. Luonnonystävät toivat kodin pikkulinnuille. Kaupunginjohtajan delegaatio kävi kiittämässä avajaispäivänä.